SI
Show menu

Rok za letošnji natečaj nagrade Jakob podaljšan

7. 1. 2015
Vse kandidate, ki bi se radi prijavili na letošnji natečaj za nagrado Jakob, obveščamo, da lahko svoje prijave pošljejo še do srede, 21. januarja 2015. Tema natečaja 2015 je “Nove interpretacije lokalnih in regionalnih jedi”. Svetovni turisti spet odkrivajo kulinarične vrednote letnih časov, lokalna kulinarična znanja, predvsem pa okuse, ki izhajajo iz lokalno pridelanih živil. Ponovno odkrivamo bogastva prehranskih kultur, ki so nam jih zapustili naši predniki. Vendar ne kot neke vrste prehranski »muzej« ali »gledališče« prehranske zgodovine, ampak kot izzivalna izhodišča za odkrivanje in ustvarjanje novih ustvarjalnih možnosti. Priprava in uživanje jedi se povezujejo z vsakdanjiki in prazniki, šegami in navadami, »skozi« jedi in jedilne obroke spoznavamo posamezna okolja in njihove prebivalce. Ob vsem tem si pridobivamo nova znanja, torej se bogatimo! Katere uresničene rešitve lahko prijavitelji prijavijo na razpis, izhaja pravzaprav že iz naslova letošnje teme razpisa. Torej poudarjamo sodobne interpretacije kulturne dediščine navedenega področja. Drugi poudarek je na lokalnem in/ali regionalnem v kulinariki. Komisija bo obravnavala resnično inovativne rešitve, ki se že izvajajo in ne neke ideje, projekte, ki so šele v zasnovah.
 
Vabljeni k prijavam!

Novice

22.02.2023

Uspešno izpeljan 33. sejem Alpe-Adria

Sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria, ki ga že tradicionalno spremljajo ...
Preberi več >>
13.02.2023

VABILO na dogodek Alpe Adria - čezmejno povezovanje okusov, turizma in priložnosti

Kako poročiti okuse v celotni regiji? Kako to uspeva Celovcu že 5. leto?
Preberi več >>
03.01.2023

Prijave za nagrado Jakob možne še do 10. januarja

Podaljšali smo rok za prijavo in oddajo dokumentacije.
Preberi več >>
Arhiv novic »