SI
Show menu

Nagrada Jakob za “Odprto kuhno”

29. 1. 2014
Prvi dan sejma Alpe-Adria: Turzem in prosti čas je bila na uradnem odprtu sejma podeljena tudi nagrada Jakob za kakovost in odličnost v turizmu. Strokovna komisija pod vodstvom prof. dr. Janeza Bogataja je nagrado Jakob 2014 dodelila projektu »Odprta kuhna – kulinarično popotovanje med stojnicami ljubljanske tržnice«. Projekt predstavlja izredno inovativen in originalen način ponudbe v okviru ulične prehrane. Presegel je vsa pričakovanja, tako glede obiska kot tudi pestrosti ter kakovosti. Naslednja pomembna sestavina »Odprte kuhne« je njena odprtost tudi z vsebino, ki je kulinarično multikulturna, saj se bo jedeh 24 gastronomskih regij Slovenije predstavljajo in ponujajo jedi tudi drugih kulturnih okolij, je zapisano v obrazložitvi komisije.
 
Lior Kochavy, direktor projekta “Odprta kuhna”:  Zelo smo počaščeni in hvaležni komisiji, ki nas je izbrala. Ob tem se zahvaljujemo javnemu podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice, našim kuharskim mojstrom in seveda obiskovalcem, saj smo skupaj z njimi ustvarili zdaj že tradicionalni petkov kulinarični dogodek. Eden izmed glavnih ciljev Odprte kuhne je bil ponuditi najboljšo in pestro ponudbo hrane na enem mestu, hkrati pa pripraviti dogodek, ki bo namenjen vsem, tako domačim kot tujim obiskovalcem. Veseli nas, da je mednarodna nagrada pripadla Sloveniji, nam pa prinesla potrdilo, da sta naša energija in vloženo delo opažena. Hkrati nam nagrada pomeni tudi veliko motivacijo in zagon za nadaljnje delo.
 
Prvič je iz loncev na Pogačarjevem trgu zadišalo maja 2013, nato pa se je kulinarična zgodba med stojnicami ljubljanske tržnice tradicionalno nadaljevala vsak petek, vse do oktobra. V prvi sezoni je bogato kulinarično ponudbo ustvarjalo več kot 65 najboljših kuharskih mojstrov iz cele Slovenije. Domačini in slovenski ter tuji turisti so lahko okušali tako tradicionalne slovenske dobrote kot tudi mednarodne specialitete. Organizatorji v novi sezoni pripravljajo še več kulinarične pestrosti, saj si na vsaki stojnici želijo ponuditi le najboljše. Več informacij o Odprti kuhni najdete na spletni strani www.odprtakuhna.si.

Novice

22.02.2023

Uspešno izpeljan 33. sejem Alpe-Adria

Sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria, ki ga že tradicionalno spremljajo ...
Preberi več >>
13.02.2023

VABILO na dogodek Alpe Adria - čezmejno povezovanje okusov, turizma in priložnosti

Kako poročiti okuse v celotni regiji? Kako to uspeva Celovcu že 5. leto?
Preberi več >>
03.01.2023

Prijave za nagrado Jakob možne še do 10. januarja

Podaljšali smo rok za prijavo in oddajo dokumentacije.
Preberi več >>
Arhiv novic »